Smartlog v3 » basboell.dk » Variable hastighedsgrænser
Opret egen blog | Næste blog »

basboell.dk

Liberal fysiker

Variable hastighedsgrænser

14. Apr 2006 09:07, basboell

Alle landeveje er ikke ens. Banalt, men hvorfor har de så, stort set, samme hastighedsgrænse? Nogle landeveje har de lange lige stræk, andre kan man ikke se over bakken 50 meter fremme i svinget.

Der er derfor meget fornuft i forslaget fra Karsten Nonbo (V) om variable fartgrænser på landeveje. På gode sikre landeveje med få kryds kan hastigheden sættes op til 90 eller 100. Der vil være en gevinst på de veje hvor hastigheden sættes op. Vi må erkende at der er en del der desværre allerede kører for stærkt. Det, at de lovlydige kommer op på en højere hastighed, vil gøre vejene sikrere. Hastighedsforskelle er i sig selv farlige! Men der vil også være en gevinst på de veje hvor hastighedsgrænsen ikke sættes op. For her ville bilister der normalt kører for stærkt vide, at det ikke er en generel fartgrænse, men derimod en konkret sikkerhedsvurdering, der gør man ikke må køre stærkere. Det vil forhåbentlig få dem til at køre langsommere - ligesom det skete på motorvejsstrækninger, hvor grænsen ikke blev sat op.

På lidt længere sigt kan man forestille sig at hastighedsgrænserne skiltes elektronisk, så man kan ændre dem ved tryk på en knap. Om natten er risikoen for der kommer børn og bløde trafikanter noget mindre end om dagen. Hastighedsgrænsen kan sættes lidt ned hvor der er afspærret til vejarbejde, og meget ned når der faktisk arbejdes. Forsøg har også tidligere vist at nedsat fartgrænse i myldretiden, faktisk kan få trafikken hurtigere igennem. Der må også være en gevinst ved i god afstand til et sted hvor der er sket en ulykke/ havari at kunne sænke hastigheden gradvist. Også i trafikken skal vi udnytte ny teknologi. Jeg er sikker på variable hastighedsgrænser, både hvad angår tid og sted, vil afvikle trafikken hurtige, og først og fremmest sikrere.

Kommentarer

 1. nike lunar elite test
  13. Jun 2011 03:12
  1

  Tak til alle disse behov, mange af oplysningerne i en interessant situation.

  Jeg vil vædde på du bruger en masse tid til at skrive alt dette. Tak for det

  store stykke arbejde, dele din viden med os, dig!

Anders Basbøll
Anders Basbøll

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Tags

Arkiv