Smartlog v3 » basboell.dk » Trendsted: Vestergade i Odense
Opret egen blog | Næste blog »

basboell.dk

Liberal fysiker

Trendsted: Vestergade i Odense

3. Nov 2007 20:20, basboell

Idag var der trængsel i gågaden... Ikke bare var der en masse mennesker, der var nede at handle, men også et større galleri af kendisser: Helle Thorning med følge, Kristian Thulesen Dahl og Pia Kjærsgaard - og Lars Kolind var i gågaden. Tidligere på dagen havde Dronning Margrethe også lagt vejen forbi Odense for at overrække en fane. Så Odense er stedet at hænge ud. Også for mig...  Jeg fik delt rigtig mange pjecer og vandflasker ud - og der var heldigvis masser af folk, der gerne ville snakke politik. Det der gjorde stærkest indtryk på mig var en ung mand, der kom hen og hilste på mig. Jeg havde snakket med ham for et par måneder siden, hvor han havde fortalt mig at han var syg og i fare for at blive førtidspensioneret. Noget han bestemt ikke havde lyst til. Idag kom han dog hen og fortalte at han efter en akut indlæggelse endelig havde fået det offentlige til at betale sin temmelig dyre medicin. Han sagde at han nu havde det rigtig godt og regnede med snart at kunne komme tilbage på arbejdsmarkedet. Jeg var blevet dybt berørt dengang han fortalte mig sin historie, så det var virkelig positivt at møde ham idag og høre at han havde det så meget bedre nu.

Kommentarer

 1. Tine
  13. Nov 2007 15:02
  1

  Sjov... hvordan er din smag i munden, når du fremhæver dette eksempel, hvor den syge og højst sandsynligt økonomisk svage mand glad fortæller, at nu er det offentlige endelig gået med til at betale for hans medicin, og du samtidig vil sænke skatten?! Hvor har du tænkt dig, at pengene til folks medicin, de ikke selv har råd til, skal komme fra, når du samtidig vil sænke skatten? Har du en tryllestav?
  Ved en skattesænkning kommer de svage og syge i klemme, fordi der bliver færre og færre statstilskud til bl.a. medicin. Men hurra! De rige og raske kan få mere i godteposen hver måned. Fantastisk samfund, vi vil ende med. Lur mig, om vi ikke i længden kommer til at ligne USA. Fy for pokker!

 2. Simon Merrild Lyngsø
  13. Nov 2007 21:00
  2

  Wow! Der er en der ikke ved at man skal behandle de, der betaler gildet, ordentligt. Taknemmelighed er der ikke meget af. Jeg behøver vel ikke spilde min energi. på denne valgaften, på at forklare hvorfor lavere skat giver flere penge i omløb og flere penge til staten....

 3. Stina
  15. Nov 2007 15:18
  3

  @Tine:
  Dette tilfælde illustrerer jo bare at det ikke drejer sig om hvor mange penge det offentlige bruger på at hjælpe en person, men hvordan! Det er højst sandsynligt billigere for det offentlige at betale medicin til manden end at give ham førtidspension - og samtidig er det det bedste for ham. Det er da en god ting.
  Skatten kan sagtens sænkes hvis man har lidt mere respekt for både mennesker og penge i det offentlige og behandler begge med omtanke

 4. Anders Basbøll
  15. Nov 2007 20:05
  4

  Den alt for høje skat gør de rige fattigere, men ikke omvendt. Tværtimod er den høje skat med til at sætte samfundet i stå. Blev skatten lavere, ville væksten være højere, og vi ville have mere råd til de svageste. Skattelettelserne der kommer til nytår er finansieret udelukkende ved en omlægning af noget skat og så vedat der er kommet færre på dagpenge. Der er ikke taget en krone fra de svageste.

  Jeg synes i øvrigt du bør bemærke hvor få løfter i valgkampen der handler om de svageste, langt de fleste afgives til hr. og fru Danmark.

Anders Basbøll
Anders Basbøll

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Tags

Arkiv

Relaterede