Smartlog v3 » basboell.dk » Jeg går som kandidat – af mange grunde.
Opret egen blog | Næste blog »

basboell.dk

Liberal fysiker

Jeg går som kandidat – af mange grunde.

23. Dec 2007 20:24, basboell

Jeg har besluttet ikke at stille mig til rådighed til at blive opstillet til næste folketingsvalg. Den beslutning har jeg truffet dagen efter valget. Det har flere årsager.


Først det politiske. Jeg var lige ved at kaste håndklædet i ringen i august, da jeg så regeringens økonomiske plan for de næste mange år 2015-planen. Efter jeg var meget tilfreds med velfærdsaftalen hvor det det var målet for det offentlige forbrug blev øget fra ½ til 1 % for at finansiere ekstra forskning og uddannelse, løb velfærden helt amok med 2015-planen. Hvis det offentlige voksede med 1% om året, ville det private fylde gradvist mere, når der er vækst i samfundet. Det burde være en sund, liberal vision. Med 2015-planen må det offentlige forbrug stige ligeså hurtigt som det private, og man vil derfor støbe ikke se en udvikling hen mod et Danmark hvor privat initiativ fylder mere. Planen var så lempelig, at Helle Thorning først kritiserede regeringen og krævede at det offentlige skulle vokse ligeså hurtigt som det private – indtil det gik op for hende, at det var præcis hvad regeringen lovede.

 Og det er måske det mest sørgelige ved udviklingen i dansk politik. Regeringens røde politik, giver ikke opbakning fra oppositionen, det giver bare endnu vildere krav om mere velfærd. Havde 2015-planen kommet før opstillingsmødet, havde jeg ikke været kandidat denne gang. Jeg besluttede mig for at blive og kæmpe – fordi jeg var opstillet af medlemmerne. Jeg har også kæmpet for Venstre – det var ikke svært, for som nævnt var modstanden mod at der bruges og loves for mange penge ikke til stede i debatten – jeg måtte forsvare regeringen for ikke at bruge endnu flere – hvilket jeg med god samvittighed kunne gøre. Hvis jeg var blevet valgt havde jeg kæmpet kampen internt. Men at kæmpe denne kamp udenfor gruppen 3 år mere, vil jeg ikke.


Ironisk nok ser det ud til at efter jeg traf beslutningen går regeringen pludselig ind for at sænke skatten markant – det skal bare lige igennem en kommission først. Skatten skal nok komme ned – jeg kan ikke undgå at være imponeret af den måde alting der er kommet ud af kommissioner lige pludselig har gjort reformer mulige. Velfærdsreformerne og kommunalreformen var næppe kommet – og med så bred opbakning uden. Det tager jeg hatten af for – selvom jeg selv ville foretrækkke en politisk kultur hvor man startede med at debattere ideer – snarere end at vente på de kommer ud af kommissioner.

Der er også andre grunde til jeg ikke står til rådighed længere. Hvis jeg skal fortsætte min forskervej i fysik efter jeg slutter min Ph.D. i Århus til efteråret, skal jeg formentlig ud og have 2 jobs á hver 2 år andre steder, formedentlig begge i udlandet, får jeg kan søge faste jobs. Det spiller meget dårligt sammen med at være Folketingskandidat på Fyn. Selv hvis jeg skifter branche er chancen for mit job bliver på Fyn ikke stor. Sidst, og i fysisk forstand mindst, så venter Katrine og jeg familieforøgelse i Februar – og det vil jeg også meget gerne hellige mig.

Jeg vil gerne sige tak til alle dem der har støttet mig og troet på mig.Kommentarer

 1. Henriette Emilie
  23. Dec 2007 21:04
  1

  Jeg er nu ikke ligefrem en af dem, du siger tak til, men jeg vil alligevel ønske dig tillykke med, at du skal være far - måske for første gang?
  Det er godt både for Katrine og dig selv, at du har tid til at hellige dig hende og barnet.
  At du formodentlig skal arbejde i udlandet og får en omskiftelig tilværelse - kræver et godt familiesammenhold, som I allerede nu må forberede jer på. Jeg ønsker dig og din familie alt godt.
  Det er det gode ved politik, man kan være uenige om mangt og meget, men alligevel sagtens holde tingene adskilt - altså personen og de politiske holdninger.

 2. Tods Shoes
  11. Jun 2012 03:09
  2

  Ja onnistuipa näköjään niinkin ja oli paljon helpompaa leikata kuin jos olisi päällystänyt molemmat kakut erikseen

Anders Basbøll
Anders Basbøll

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Tags

Arkiv